Brianna Ivascu

Brianna vrea sa ne auda!

Suntem speranţa Briannei să audă! Fetiţa are nevoie de 25.000 de euro pentru un implant cohlear.

Scrie un comentariu

Ca şi alţi copii cu problemele ei – inclusiv Yasmina, sora ei un pic mai mare -, Brianna Ivaşcu trăieşte într-o lume a tăcerii, având hipoacuzie profundă bilaterală. Dar, ca şi acei alţi copii, ar avea dreptul la şansa de a auzi sunetele lumii în care s-a născut. În decembrie e programată pentru un implant cohlear. Cel gratuit, plătit de stat. Cel de-al doilea, absolut necesar, ar trebui achitat de părinţi. Adică, 25.000 de euro, o sumă la care aceştia pot doar visa.

  • Brianna nu aude, deocamdată, decât tăcerea acestei lumi
  • Yasmina, sora Briannei, poate auzi datorită protezelor auditive

La 3 ani, Brianna nu poate spune “mama” şi nici n-o aude pe aceasta când o strigă. Dar întinde mânuţele şi, zâmbind cu tot chipul, aproape aleargă pentru a o îmbrăţişa. S-a născut fără auz, cum se spune. Şi n-a fost singura din familie cu această problemă.

Dintre cele trei fetiţe ale familiei Ivaşcu din Ştefăneştii de Jos, Ilfov, cele mai mici, Yasmina şi Brianna, au venit pe lume cu aceeaşi incapacitate de a auzi sunetele lumii în care s-au născut. Dar Yasmina a avut un pic mai mult noroc. La ea, protezarea auditivă a dat rezultate, în schimb pentru Brianna a fost fără efect.

De aceea, doctorii au recomandat implantul cohlear bilateral. Pentru ambele urechiuşe, adică. Ajunşi în punctul acesta, părinţii fetiţei se lovesc de aceeaşi problemă ca a multora, un stil deja clasic la noi, de a face lucrurile doar pe “jumătate”: statul nu acoperă decât costul unui singur implant, cel de-al doilea trebuind să fie plătit din buzunarul părinţilor.

Dar foarte mulţi copii au nevoie de ambele implanturi pentru a spera la o viaţă normală. În schimb, suma necesară pentru implantul plătit e una de domeniul fanteziei pentru majoritatea românilor, 25.000 de euro.

Atunci, din cauză că statul nu poate face treaba până la capăt, oamenii sunt nevoiţi să apeleze la generozitatea semenilor lor.

Să ceară ajutor, sprijin material oriunde e posibil ori o speranţă pentru asta. Este şi situaţia părinţilor Briannei, cu un venit lunar total de nici 900 de lei, care încă speră că, în decembrie, să poată să îi realizeze fetiţei ambele implanturi.

Îi place să se uite la Mickey Mouse

Brianna nu ştie, însă, toate acestea. Ea se joacă împreună cu surorile ei, desenează linii şi cerculeţe, râde în felul ei la desenele animate cu Mickey Mouse şi merge în fiecare duminică la biserică, pentru a primi împărtăşania. Şi zâmbeşte lumii din lumea ei fără sunete, chiar dacă încă nu ştie, nu poate să spună “mama”…

Sursa articol: Libertatea

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s